72 yaşındaki ‘paralı asker’, hakim karşısına çıktı

72 yaşındaki bir ABD vatandaşı, bugün Moskova'da 'paralı askerlik' yaptığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkarıldı. Rus savcı, sanığın iki yıl önce Ukrayna tarafında savaşa katıldığını söyledi.

Rusya hükümeti bugün, 72 yaşındaki bir ABD vatandaşını 'paralı asker olma' suçundan hakim karşısına çıkardı. 

Rus haber kaynaklarına göre ABD vatandışı Stephen James Hubbard, 2022 yılında Ukrayna'nın Izyum kentinde, Ukrayna Sınır Savunma Güçleri'yle 1000 dolar karşılığında paralı askerlik anlaşması imzaladı. İddiaya göre imzayı attıktan sonra Hubbard, 70 yaşında bir paralı asker olarak Ukrayna için göreve başladı.


72 YAŞINDA, 15 YILA BAKIYOR

Hubard, Nisan ayında Rus güçleri tarafından tutuklandı. ABD Moskova Büyükelçiliği'nden bir sözcü, bir ABD vatandaşının tutuklandığını bildiklerini söyledi fakat  konuyla ilgili detay vermedi. 

72 yaşındaki 'paralı asker', bugün ilk duruşmasında sanık kürsüsüne oturdu. Mahkemenin internet sitesinden yapılan duyuruya göre Hubbard'ın bir sonraki duruşması 3 Ekim'de yapılacak.

Rusya'da paralı askerlik suçundan yargılanan biri, yedi ila 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabiliyor.

KAÇIRILDI MI?

Rus haber ajansı RIA, Michigan eyaletinde doğan ABD vatandaşı Hubbard'ın 2014 yılında Ukrayna'ya taşındığını, ve 6 yıldır Ukrayna'lı bir kadınla yaşadığını aktardı

Bir Facebook grubunda kendisini 'Hubbard'ın kız kardeşi' olarak tanıtan bir kadın, kardeşinin yaklaşık üç yıl önce “Ukrayna'da kaçırıldığını” iddia etti. Yorumu yapan kişinin kimliği teyit edilemedi.