4-3-2-1 yöntemi: Kadınların daha genç görünmesini sağlayan Harvard numarası…

4-3-2-1 yöntemi, Harvard, Cornell ve Columbia üniversitelerinde eğitim almış beslenme uzmanı Amy Shah tarafından geliştirilen bir program olarak öne çıkıyor. Özellikle 40 yaş üstü kadınlara yönelik tasarlanan bu yöntem, fiziksel sağlığı iyileştirerek, kadınların daha genç görünmelerini sağlıyor. İşte detaylar...

Kadınların beslenme ihtiyaçları, özel gereksinimler gösterdiği için, Kadın Sağlığı Ofisi (Amerika Birleşik Devletleri) bu durumu vurgulamaktadır.  Özellikle hamilelik dönemi ve menopoz sonrası, kadınların belirli vitamin ve minerallere olan ihtiyacı artmaktadır. Ayrıca, Katalonya Açık Üniversitesi'nden yayımlanan bir rapora göre, düzenli egzersiz yapmak da kadınlar için önemli bir fayda sağlar, çünkü vücutta meydana gelen hormonal değişiklikler, metabolizmayı, kasları ve dokuları etkileyebilir. 

Bu nedenle, egzersiz ve doğru beslenme, kadın sağlığının korunmasında önemli rol oynamaktadır.

eluniversal'in haberine göre Harvard, Cornell ve Columbia üniversitelerinde eğitim almış beslenme uzmanı Amy Shah tarafından geliştirilen 4-3-2-1 yöntemi, özellikle 40 yaş üzeri kadınlar için önerilen bir beslenme planıdır. Bu yöntem, fiziksel ve ruhsal sağlığı iyileştirerek, kadınların daha genç bir görünüm kazanmalarını hedefler. 

Amy Shah'ın tasarladığı bu yaklaşım, doğru beslenme alışkanlıklarıyla vücudu genç tutmayı amaçlayarak, katılımcılara 20 yaş kadar daha genç bir görünüm sağlama potansiyeline sahiptir.

4-3-2-1 yöntemi, 4 yürüyüş, 3 kuvvet antrenmanı seansı, 2 ısı terapisi uygulaması ve 1 gün yüksek yoğunluklu sprint koşusunu içeren bir programdır. 

Fiziksel sağlık dışında yaşanma sürecini de yavaşlatır

Beslenme uzmanı Amy Shah, bu sürdürülebilir yaklaşımın kadınların daha sağlıklı, güçlü ve enerjik hissetmelerine yardımcı olduğunu vurguluyor. Shah'a göre, bu eylemler yalnızca fiziksel sağlığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatır.

Haftada dört kez yürüyün: Uzman, bu aktiviteyi 40 dakika boyunca yürütmenin beynin hafıza ve öğrenmeyle ilgili kısmı olan hipokampüsün uyarılmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. 

Haftada üç kez kuvvet egzersizleri: Ağırlık antrenmanı, yoga ve pilates kas kütlesini geliştirir ve kemikleri güçlendirir.

Haftada iki kez ısı terapisi: Shah, buhar banyoları veya sauna seanslarının büyüme hormonu üretimini teşvik ettiğini, vücudu rahatlattığını ve kalp-damar sağlığını iyileştirdiğini belirtiyor.

Haftada bir kez sprint koşusu: Uzman, bu tür yüksek yoğunluklu fiziksel aktivitenin kalbi olumlu yönde etkilediğini, kalbi güçlendirdiğini, gençleştirdiğini ve işleyişini iyileştirdiğini doğrulamaktadır.