35 suçtan aranan kadınlar serbest bırakıldı

Çorum’da toplam 35 hırsızlık suçundan aranan iki kadın serbest bırakıldı. Kadınların serbest bırakılmasına hamile olduklarının tespitinin ardından karar verildi.

Çorum'da, çeşitli hırsızlık suçlarından haklarında toplam 35 ayrı dava bulunan iki kadın zanlı, hamile oldukları gerekçesiyle cezalarının infazı ikinci kez ertelenerek serbest bırakıldı.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI VAR

İl Emniyet Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 16 hırsızlık suçundan 28 yıl 5 ay 9 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K. (27) ve 19 hırsızlık suçundan 26 yıl 7 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası olan E.K. (31) yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık raporu için hastaneye sevk edilen iki zanlının da hamile oldukları tespit edildi.

Zanlılar, 5275 Sayılı İnfaz Kanunu'nun 16. Maddesi'nin 4. Fıkrası kapsamında, cezalarının infazı ertelenerek Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.

İLK DEĞİL... 6 ÇOCUKLARI VAR

Yapılan incelemelerde, E.K.'nin beşinci, M.K.'nin ise üçüncü çocuğuna hamile olduğu belirlendi. Ayrıca, her iki zanlının da daha önce farklı tarihlerde yakalanarak gözaltına alındığı, ancak hamile olmaları nedeniyle cezalarının infazının yine ertelenerek serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.