3 ilde eş zamanlı kargo dolandırıcılığı operasyonu

Çete üyelerinin internet üzerinden değerli ürünleri satan kişilerle irtibata geçerek kapora karşılığında ürünleri Kocaeli’deki bir tanıdıklarına göndermelerini sağladıkları, sonrasında kendilerini kargo çalışanı olarak tanıtarak alıcıdan kargo takip numarasını öğrenmek suretiyle ürünleri çaldıkları belirlendi.

Ekiplerin çalışmalarında, çete üyelerinin internet üzerinden değerli ürünleri satan kişilerle irtibata geçerek kapora karşılığında ürünleri Kocaeli’deki bir tanıdıklarına göndermelerini sağladıkları, sonrasında kendilerini kargo çalışanı olarak tanıtarak alıcıdan kargo takip numarasını öğrenmek suretiyle ürünleri çaldıkları saptandı.

Çetenin bu yöntem ile 23 kişiyi toplamda 2 milyon 100 bin TL zarara uğrattığı öğrenildi. Çalışma kapsamında yapılan ara operasyonlarda yakalanan 3 kişi tutuklandı.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden G.K., ifadesinin alınmasından sonra Cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 8’i ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.