2024 uzman erbaş alımı ne zaman? Uzman erbaş başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi bazı kriterler yer alıyor. Uzman erbaş temin faaliyetleri, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen kontenjan dahilinde "piyade, tank, topçu, hava savunma, istihkam, muhabere, ulaştırma ...

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi bazı kriterler yer alıyor. Uzman erbaş temin faaliyetleri, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen kontenjan dahilinde "piyade, tank, topçu, hava savunma, istihkam, muhabere, ulaştırma, bakım, ikmal, mühimmat, sıhhiye ve veteriner" sınıflarında gerçekleşecek. Başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Ayrıca, görevdeyken başvuru yapan sözleşmeli erbaş ve erlerden, değerlendirme aşamaları devam ederken 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu 4. maddesi gereği 7. hizmet yılını dolduranların adaylıkları sonlandırılacaktır.

2024 UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2024 yılı (2024/2 Dönem) Uzman Erbaş Temini Başvuru Kılavuzu yayınlandı. Başvuru süresi 03 Haziran 2024 saat 11:00'den 30 Haziran 2024 saat 23:59'a kadar devam edecek. Uzman erbaş olmak isteyen ve istenen şartlara uygun olan adaylar bu süre içinde başvurularını yapabilirler.

2024 UZMAN ERBAŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Millî Savunma Bakanlığı Personel Temin Sistemi Bilgi Sistemi üzerinden başvuruları çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirebilirsiniz. İşte başvuru süreci:

Başvuru esnasında aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

Duyurular ve resmi tebligatlar için Personel Temin Sistemi Bilgi Sistemi adresini düzenli olarak takip etmelisiniz. Ayrıca, başvuru esnasında doğru ve eksiksiz cep telefonu bilgilerinizi beyan etmeniz önemlidir, çünkü gerekli görüldüğünde telefon veya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvuruda bulunmak isteyen adaylar için belirli şartlar bulunmaktadır. İşte başvuru şartlarını özetleyen bir açıklama:

Türk Vatandaşı ve Erkek Olmak: Başvuruda bulunacak adayların Türk vatandaşı olması ve erkek olması gerekmektedir.

Yaş Şartı: 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir. Yani 01 Ocak 1997 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.

Askerlik Durumu: Adayların askerlik görevini yapmış veya yapmakta olması gerekmektedir.

Eğitim Durumu:

Sözleşmeli Erbaş ve Erler İçin Ek Şartlar:

Ayrıca;

Kaynak: Onhaber.net / Eğitim