18 bin 522 öğrenciye eğitim öğretim yardımı başladı: Kimler faydalanacak?

18 bin 522 öğrenciye eğitim öğretim yardımı başladı: Kimler faydalanacak?

T24 Haber Merkezi

2024-2025 yılı eğitim öğretim döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 18 bin 522 öğrenciye sosyal yardım kapsamında 351.6 milyon lira ödeme yapılacağı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında 18 bin 522 öğrenciye 351.6 milyon lira ödeme yapılacağını belirtti. Ödemelerin 13 milyon 616 bin lirası ilköğretimde okuyan öğrencilere, 20 milyon 425 bin lirası ortaöğretim öğrencilerine ve 27 milyon 233 bin lirası ise yükseköğretime verileceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti kıymetli evlatlarımıza, harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim yardımı sağlıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yardımını bugün itibarıyla ödemeye başladık. 18 bin 522 öğrencimize toplamda 351,6 milyon lira eğitim-öğretim yardımı gerçekleştireceğiz. Sevgili öğrencilerimize başarılı bir eğitim yılı diliyorum. Her zaman yanınızdayız" dedi.

Kişi başı 18 bin 982 lira ödemenin e.sgk.gov.tr adresinden sorgulanabileceği, ödemenin şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına yapılacağı ifade edildi. (AA)


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Özgür Özel, TUSAŞ'ın önünde konuştu: Öcalan, Meclis'e gelmek zorunda değil, imkan verilir yapar çağrısını

TIKLAYIN - İşte dakika dakika TUSAŞ operasyonu: İki terörist de kendini patlatmış

TIKLAYIN - Kerem Bürsin, Sabancı Ailesi'ne 6 ay önce girmiş

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bahçeli'nin Öcalan çıkışı sorulmadı: Terörü kaynağında yok etme politikamızı sürdüreceğiz

TIKLAYIN - İklim aktivisti Greta Thunberg'den destek ziyareti: Açık Radyo, açık kalmalı

TIKLAYIN - Cengiz Çandar, Demirtaş ve Mızraklı'yı ziyaret etti: Her türlü olumlu katkıyı vermeye hazırlar


Jamaikalı Marksist bir babayla, Hint kanser araştırmacısı bir annenin kızı Kamala Harris kimdir?