15 yaşında öldürülen Suriyeli çocuğun arkasındaki gerçek Emniyet tarafından ortaya çıkarıldı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, 21 Eylül akşamı bir parkta arkadaşlarıyla oyun oynayan 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara, maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

MASKELİ SALDIRGANLAR 12 EL ATEŞ ETTİ

Olay sırasında parkta olan görgü tanıkları, iki saldırganın siyah giysiler içinde ve maske takmış olduğunu belirtti. Abdullatif Davvara, saldırıda ağır yaralandı. Saldırganlar 12 el ateş ettikten sonra hızla olay yerinden kaçtı. Davvara, ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİS 5 ŞÜPHELİYİ GÖZALTINA ALDI

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan İstanbul Emniyeti, saldırının, Davvara ailesi ile geçmişte kavga eden husumetli kişiler tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini açıkladı.

K.C.Ö. ve F.C.U. adlı iki şüpheli ile olayla ilgisi olduğu belirlenen üç kişi gözaltına alındı. Emniyet, olayla ilgili iki ruhsatsız tabanca ve bir motosiklete el koydu.

AİLESİ 6 ŞUBAT DEPREMİNDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Abdullatif Davvara, annesi ve kardeşlerini 6 Şubat depreminde kaybetmişti. Amcasıyla birlikte Gaziosmanpaşa’da yaşayan genç, bir tekstil fabrikasında çalışıyordu.

Polis, olaya karışan diğer kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.