100 TL’den az fiyata lahmacun yiyorsanız dikkat dikkat!

Son günlerde gündeme oturan bir konu vatandaşları tedirgin ediyor: Lahmacunda yaşanan büyük hile skandalı! Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş listesinde en çok hile yapılan ürünlerin başında lahmacun gelmesi, tüketicileri şaşkına çevirdi.

Peki, nasıl oluyor da bir lahmacun 60 TL'den 250 TL'ye kadar fiyat farklılıkları gösteriyor? Uzmanlara göre cevap basit: Hile! Birçok işletme, lahmacunun harcında kıyma yerine daha ucuz ve kalitesiz malzemeler kullanarak tüketiciyi yanıltıyor.

"100 TL'NİN ALTINDA LAHMACUN SATILAMAZ"

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan ustalar, durumun vahametini gözler önüne seriyor. Bir usta, "Günümüz şartlarında lahmacunun fiyatı 70 TL'nin altında olamaz" derken, bir diğeri ise daha net bir ifadeyle "Lahmacuna soya sosu koyan var, sakatat koyan var ve lahmacunun fiyatı 100 TL'nin altında olamaz, imkansız" diyor. Ustalar, işçilik maliyetleri ve vergileri göz önüne alındığında kaliteli bir lahmacunun bu fiyattan aşağı satılamayacağını vurguluyor.

GIDA DENETİM UZMANI UYARDI!

Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma da vatandaşları uyarıyor: "Tadından kokusundan şüphelenenler hemen şikayet etsinler. Bu dana etine benzemiyor dediklerinde ALO 174 Gıda ihbar hattını arasınlar."

Lahmacun Alırken Nelere Dikkat Etmeli?