100 milyon dolar

Fenerbahçe’nin Ülker Şirketi ile olan 10 yıllık stat isim hakkı sponsorluk mutabakatı 2025 yılında sona eriyor. Lider Ali Koç, yapılacak yeni kontrattan 100 milyon dolar gelir bekliyor.

FenerbahçeBaşkan Ali Koç idaresindeki ekonomik atılımlarına bir yenisini eklemek için kollarını sıvadı. Sarı-lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı'na yeni bir sponsor bulmak ismine arayışlarını hızlandırdı. 2015'te, 10 yıl müddetle 90 milyon dolar karşılığı stadın isim hakkını alan Yıldız Holding (Ülker) yeni bir teklif vermeyi düşünmüyor. İdare farklı formüller arıyor. İdare konseyinin beklentisi yıllık bazda 10 milyon doları aşacak bir sponsorluk geliri sağlamak. Stat isim hakkının yeniden 10 yıllığına verilmesi planlanıyor. Yani 10 yıllık toplam gelir beklentisi en az 100 milyon dolar... Kelam konusu sayı, efsane lider Aziz Yıldırım periyodunda imzalanan sponsorluğun üzerine çıkılması manasını taşıyor.

BORCUN DÖRTTE BİRİ

Mevcut idarenin planlaması halinde stat isim hakkından 3.4 milyar TL gelir bekleniyor. Fenerbahçe'nin borcu 12 milyar TL düzeyinde yani kelam konusu sayı bunun dörtte birini karşılayacak düzeyde.