1 OCAK HASTANELER AÇIK MI 2024? | 1 Ocak sıhhat ocağı, ASM’ler, eczaneler açık mı?

Yılbaşına sayılı günler kala 1 Ocak ile ilgili araştırmalar sürat kazandı. Yeni yılın birinci günü olması sebebiyle çeşitli etkinliklere mesken sahipliği yapan 1 Ocak hakkında, en çok araştırılan hususlardan birisi ise '1 Ocak hastaneler açık mı 2024? 1 Ocak sıhhat ocağı, ASM'ler, eczaneler açık mı?' oldu. Ayrıntılar ve tüm merak edilenler haberimizde...

2024 yılına sayılı günler kala yeni yıl heyecanı yaşayan milyonlarca vatandaş, 2024'ün son günü için araştırmalara başladı. Yılın birinci gününde hangi kurumların çalışıp hangilerinin kapalı olacağı ise en çok merak edilen mevzular ortasında yer alıyor. Pekala 1 Ocak 2024 hastaneler açık mı? 1 Ocak sıhhat ocağı, ASM'ler, eczaneler açık mı?

1 OCAK HASTANELER AÇIK MI 2024?

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere nazaran 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle 1 Ocak Pazartesi günü hastanelerin sadece Acil Servis kısımları açık olacaktır.

1 OCAK 2024 SIHHAT OCAĞI, AİLE SIHHATİ MERKEZİ AÇIK MI KAPALI MI?

1 Pcak 2024 Pazartesi günü, Aile Sıhhati Merkezi (ASM), eski ismiyle Sıhhat Ocakları hizmet vermemektedir. Münasebetiyle burada çalışan aile tabipleri de resmi tatil olan 1 Ocak Pazartesi günleri çalışmamaktadır. Aile doktorları, 2 Ocak Salı gününden itibaren çalışmaya başlayacaktır.

1 OCAK 2024 ECZANELER AÇIK MI?

1 Ocak 2024 Pazartesi günü resmi tatil olduğundan eczaneler kapalı olacaktır. Eczane vazifelileri, tatilin akabinde yeni mesaiye 2 Ocak Salı günü saat 09.00 prestijiyle başlayacak. Lakin nöbetçi eczaneler, haftanın 7 günü, 24 saat hizmet vermektedir.